Aktuellt

Aktuellt 2017

Trädbeskärning har blivit tillåtet som RUT-avdrag.

 

Krypflox, Phlox stolonifera ´Alba´, har utsetts till Årets perenn 2017:

"Krypflox ’Alba’ breder ut sig över marken som det fräschaste täcke du kan tänka dig. Det intensivt gröna bladverket i kombination med blommorna, som är de vitaste av vita, ger växtväven en unik lyster."

Aktuellt 2016

Liten kärleksört, Hylotelephium cauticola, har utsetts till Årets perenn 2016:

"En böljande kant på rabatten, snyggt överhäng på krukor och murar eller en blommande drapering över låga stenar. Det är några av de uppgifter liten kärleksört löser galant. Med nätt storlek, fin form och fräscht utseende hela säsongen passar Årets perenn 2016 perfekt i de mindre sammanhangen."

Aktuellt 2015

Årets perenn blev Vit Skogsaster. Juryns bedömning var: "Den vita skogsastern är en unik skönhet! Som ingen annan perenn med höjd, blommar den sensommar och höst t.o.m. i det svåraste läget, torr skugga."

Aktuellt 2014

Årets perenn blev Vårälväxling. Juryns bedömning var: "Skötselfri och intressant hela året. En perenn i tiden. En drömväxt helt enkelt!"

Aktuellt 2013

Årets perenn blev 7 olika varianter av daglilja, Hemerocallis.

Årets motivering lyder: "Mångfasetterad, lättodlad skönhet som väcker och stimulerar odlarglädjen i alla lägen".

Aktuellt 2012

Under våren kommer Johanna att utöka sina kunskaper inom bland annat trädbeskärning genom att gå kursen "fördjupad trädvård och beskärning" vid Akademi Båstad.

Årets perenn blev blå Bolltistel, Echinops bannaticus. Det är Perennagruppen, Sveriges perennodlare som utser Årets perenn. Syftet är att lyfta fram särskilt värdefulla trädgårdsväxter och vinnaren är alltid frisk, härdig, vacker och lättskött.

Årets motiveringen lyder: "En formstark stjärna som förlänger säsongen med sina svävande glober över den soliga rabatten". 

En ny rapport visar att trädgården är en god investering.

Det är Husqvarna Global Report 2011 som visar att varje investerad krona i trädgården kan ge tre tillbaka. För en svensk fastighet kan det röra sig om närmare 400 000 kronors skillnad mellan en välskött och en förfallen trädgård.

DagliljanStrawberry Candy

Bild från Akademi Båstad

Bolltistel

Väldigt fin trädgård